 | Opinie o PLESNIAK |
 | pychotka - ma?gosia [05.04 19:08] bardzo dobry polecam. |
 | ple?niak - niuniaaa [21.07 8:47] ciasto jest pyszne!ja polecam jednak uzyc slodkiego dzemu np.z truskawek albo malin,a do piany dodaje jeszcze kisiel,wtedy ma ona ladny kolor! |
 | Super czad! - RudeGirl [25.07 19:50] Ta niezbyt ciekawie kojarzaca sie nazwa nie ma nic wspolnego z rzeczywistoscia...to najlepsze ciasto jakie dotad zasililo moje podniebienie...ale trzeba miec do niego reke nie kazdemu wychodzi! |
 | ile tej margaryny? - marta [04.08 6:51] zaowiada sie ciekawie, wiec pewnie spróbuje zrobic, tylko napiszcie ile gram margaryny ma byc |
 | Plesniak - Wiki [06.08 18:53] Niestety pomimo wszystkich zalet ma jedn? wad? : za szybko znika.. PYCHA |
 | plesniak - tosia [29.08 21:46] latwo i szybko przyzadzony przysmak!!! SMACZNEGO;) |
 | co? w nim jest? - martha [01.11 18:24] No musz? przyzna?, ?e zaciekawi?a mnie ta nazwa "Ple?niak", a jeszcze bardziej przekonuja mnie opinie wi?c id? je robi?. |
 | ple?niak - Asia [19.11 17:51] Ciasto pyszne! bardzo si? ciesz? ?e znalaz?am ten przepis bo kiedy? go mia?am ale gdzie? mi przepad? DZI?KI!!! |
 | plesniak - goga [22.06 12:51] to jest to co najleprze |
 | troszke inaczej... - miczkad [04.06 10:43] Super pychotka ja jednak pieke ciasto z samym dzemem atak po ok.20min na sam dzem(bez startego ciasta)dodaje piane i dopiero na to starte ciasto.Piana jest wtedy bardzo wysoka i nie opada i wszystkie czesci ?adnie sie oddzielaj?.Polecam jest duzo lepsze |
 | do marty - gruba [13.04 18:09] napisane jest: jedna margaryna. Margaryna sprzedawana jest w kostkach po 250 gram. kapejszyn? |
 | do miczkad - Aneta ?l?sk [05.08 13:05] Hej ciasto,jest ?wietne i do?? ?atwe w przygotowaniu.Zrobi?am ,tak troszk? inaczej(tak jak Ty ,to opisa?a?)uda?o sie .Zrobi?am z d?emem wi?niowym i pasuje super.POLECAM! Dzi?ki za przepis. |
 | test - ?winek [24.08 17:12] bede go robil pierwszy raz, mam dac zwykly dzem na zelatynie? |
 | ple?niak - A?ka [15.01 17:42] 1margaryna tzn.1 kostka. Mam ten przepis od 15 lat i zawsze smakuje. |
 | margaryna - editt [14.04 14:55] z ta margaryna to ja musialam w necie szukac bo w anglii sa sprzedawane w ruznych paczkach a nie moglam sobie przypomniec jak jest w Polsce, a ciasto super (chyba, bo wlasnie sie piecze, ale kiedys juz takie robilam) za 20 minut sobie zjem i wreszcie poczuje sie jak w DOMU. :) |
 | Ple?nia - WeRkA [07.07 11:40] Nie do konca poda?a? dobrze jak to trzeba zrobi? zapomnia?a? o dnie ciasta nic o niem nie napisa?a? ciasto trzeba podzieli? na 3 cz??ci jedn? po?o?y? na blach? na to owoce itd |
 | plesniak mojej tesciowej - Kaja [13.07 15:26] To rzeczywiscie proste i pyszne ciasto! Moja tesciowa robila je wprawdzie ciut inaczej: ciasto dzielila na trzy czesci ale trzecia czesc bialego ciasta byla nieco mniejsza niz pozostale dwie. Ciasto mialo nastepujace warstwy: biale ciasto, dzem z czarnej pozeczki niskoslodzony,tarte ciasto kakaowe, piana z bialek z dodatkiem cukru i wanilii, posiekane orzechy wloskie, ciasto biale tarte (mniejsza ilosc niz na dwoch spodnich warstwach) |