Wasze przepisy: PLESNIAK

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
Laptopy

Sklep komputerowy

Smartfony

Drukarki

Sklep zoologiczny
Ciasta kruche Ciasta drożdżowe Ciasta biszkoptowe Ciasta z czekoladą Ciasteczka Serniki  

PLESNIAK

Sk?adniki:
  • 3 szklanki m?ki
  • 1 margaryna
  • 4 ?óltka
  • 2 ?yzeczki proszku do pieczenia
  • cukier waniliowy
  • 2 ?yzki kakao
  • 1 szklanka cukru do bia?ek ubi? na piane
  • d?em najlepiej kwa?ny
Sposób przygotowania:
  • Z m?ki, margaryny ?ó?tek i proszku do pieczenia i cukru waniliowego zagnie?? ciasto. Podzieli? je na trzy cze?ci, do jednej z nich doda? kakao. podzielone cze?ci zamro?ic. Blaszke do pieczenia wysmarowa? mas?em i wysypa? bu?k? tart?. Zetrze? na tarce ciasto bia?e na nie wy?o?y? d?em nastepnie zetrzec ciasto kakaowe i na nie wy?o?yc pian? ubit? z bia?ek na koniec zetrze? ciasto bia?e i do pieca na okolo godzine w temperaturze 180 stopni.
Uwagi:
 
Przepis doda?(a): Madzia
PLE?NIAK

4.5185185185185
Głosowało: 108 osób
Opinie o PLESNIAK
pychotka - ma?gosia [05.04 19:08]
bardzo dobry polecam.
 
ple?niak - niuniaaa [21.07 8:47]
ciasto jest pyszne!ja polecam jednak uzyc slodkiego dzemu np.z truskawek albo malin,a do piany dodaje jeszcze kisiel,wtedy ma ona ladny kolor!
 
Super czad! - RudeGirl [25.07 19:50]
Ta niezbyt ciekawie kojarzaca sie nazwa nie ma nic wspolnego z rzeczywistoscia...to najlepsze ciasto jakie dotad zasililo moje podniebienie...ale trzeba miec do niego reke nie kazdemu wychodzi!
 
ile tej margaryny? - marta [04.08 6:51]
zaowiada sie ciekawie, wiec pewnie spróbuje zrobic, tylko napiszcie ile gram margaryny ma byc
 
Plesniak - Wiki [06.08 18:53]
Niestety pomimo wszystkich zalet ma jedn? wad? : za szybko znika.. PYCHA
 
plesniak - tosia [29.08 21:46]
latwo i szybko przyzadzony przysmak!!! SMACZNEGO;)
 
co? w nim jest? - martha [01.11 18:24]
No musz? przyzna?, ?e zaciekawi?a mnie ta nazwa "Ple?niak", a jeszcze bardziej przekonuja mnie opinie wi?c id? je robi?.
 
ple?niak - Asia [19.11 17:51]
Ciasto pyszne! bardzo si? ciesz? ?e znalaz?am ten przepis bo kiedy? go mia?am ale gdzie? mi przepad? DZI?KI!!!
 
plesniak - goga [22.06 12:51]
to jest to co najleprze
 
troszke inaczej... - miczkad [04.06 10:43]
Super pychotka ja jednak pieke ciasto z samym dzemem atak po ok.20min na sam dzem(bez startego ciasta)dodaje piane i dopiero na to starte ciasto.Piana jest wtedy bardzo wysoka i nie opada i wszystkie czesci ?adnie sie oddzielaj?.Polecam jest duzo lepsze
 
do marty - gruba [13.04 18:09]
napisane jest: jedna margaryna. Margaryna sprzedawana jest w kostkach po 250 gram. kapejszyn?
 
do miczkad - Aneta ?l?sk [05.08 13:05]
Hej ciasto,jest ?wietne i do?? ?atwe w przygotowaniu.Zrobi?am ,tak troszk? inaczej(tak jak Ty ,to opisa?a?)uda?o sie .Zrobi?am z d?emem wi?niowym i pasuje super.POLECAM! Dzi?ki za przepis.
 
test - ?winek [24.08 17:12]
bede go robil pierwszy raz, mam dac zwykly dzem na zelatynie?
 
ple?niak - A?ka [15.01 17:42]
1margaryna tzn.1 kostka. Mam ten przepis od 15 lat i zawsze smakuje.
 
margaryna - editt [14.04 14:55]
z ta margaryna to ja musialam w necie szukac bo w anglii sa sprzedawane w ruznych paczkach a nie moglam sobie przypomniec jak jest w Polsce, a ciasto super (chyba, bo wlasnie sie piecze, ale kiedys juz takie robilam) za 20 minut sobie zjem i wreszcie poczuje sie jak w DOMU. :)
 
Ple?nia - WeRkA [07.07 11:40]
Nie do konca poda?a? dobrze jak to trzeba zrobi? zapomnia?a? o dnie ciasta nic o niem nie napisa?a? ciasto trzeba podzieli? na 3 cz??ci jedn? po?o?y? na blach? na to owoce itd
 
plesniak mojej tesciowej - Kaja [13.07 15:26]
To rzeczywiscie proste i pyszne ciasto! Moja tesciowa robila je wprawdzie ciut inaczej: ciasto dzielila na trzy czesci ale trzecia czesc bialego ciasta byla nieco mniejsza niz pozostale dwie. Ciasto mialo nastepujace warstwy: biale ciasto, dzem z czarnej pozeczki niskoslodzony,tarte ciasto kakaowe, piana z bialek z dodatkiem cukru i wanilii, posiekane orzechy wloskie, ciasto biale tarte (mniejsza ilosc niz na dwoch spodnich warstwach)
 

Dodaj opinię o PLESNIAK:

Imię lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5