Wasze przepisy: Schab nadziewany ?liwkami

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
Laptopy

Sklep komputerowy

Smartfony

Drukarki

Sklep zoologiczny
Ryby Drób Dziczyzna Pozostałe  

Schab nadziewany ?liwkami

Sk?adniki:
  • 1,5 kg schabu ?rodkowego bez ko?ci
  • 15 dag suszonych ?liwek bez pestek
  • pó? ?y?eczki tymianku
  • szczypta sza?wi
  • ?y?ka soku z cytryny
  • 3 ?y?ki sklarowanego mas?a
  • kieliszek brandy
  • pieprz i sól
Sposób przygotowania:
  • Schab umy?, osuszy?, skropi? sokiem z cytryny, natrze? sol? i mieszank? zió?, lekko oprószy? pieprzem, zawin?? w foli? i na noc wstawi? do lodówki. Nast?pnie mi?so wyj??, ostrym spiczastym no?em naci?? w ?rodku wzd?u? (najlepiej na krzy?), tak by powsta? w miar? prosty tunel. Umyte i osuszone ?liwki skropi? brandy i kolejno wciska? w tunel, a? ca?kowicie si? wype?ni. (Komu sprawi trudno?? naci?cie tunelu, mo?e przeci?? mi?so wzd?u? z boku do po?owy g??boko?ci, wcisn?? ?liwki w g??b naci?cia i spi?? mi?so wyka?aczkami). Posmarowa? schab sklarowanym mas?em, w?o?y? w foliowy r?kaw, u?o?y? w brytfance i wstawi? do piekarnika nagrzanego do 200°C. Po 10 min obni?y? temperatur? do 160°C i piec jeszcze pó?torej godziny.
Uwagi:
 
Upieczony podawa? na zimno lub na gor?co. Schab (tak?e karkowy) mo?na te? nadziewa? suszonymi morelami lub figami wcze?niej moczonymi w brandy albo wódce.
Przepis doda?(a): Shrek
Schab nadziewany ?liwkami

4.1428571428571
Głosowało: 14 osób
Opinie o Schab nadziewany ?liwkami
Schab - Paolo [26.11 11:37]
Ten schab to dzie?o sztuki paece liza? !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!111
 
opinia - Dorota [23.04 13:41]
schabik ze ?liwk? pycha, a jeszcze lepszy schab ze ?liwk? w galarecie
 

Dodaj opinię o Schab nadziewany ?liwkami:

Imię lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5