Ciasto czekoladowe z polew?

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
Sony

Tv

Samsung

Telewizory

Sklepy

Lg

Sharp

Sklep

TvLed

Telewizor

Karma dla Psa

Telewizory
Ciasta czekoladowe Ciasta różne Ciasteczka Pieczywo  

Ciasto czekoladowe z polew?

Sk?adniki:
  • 50 g mi?kkiego mas?a
  • 1 szklanka cukru pudru
  • 1 ?y?eczka esencji waniliowej
  • 2 roztrzepane jajka
  • 1 szklanka m?ki
  • 3 ?y?ki kakao
  • 1 1/2 ?y?eczki proszku do pieczenia
  • 1 szklanka mleka
  • z?ote lub srebrne dra?e mleczne
Polewa czekoladowo-maslana
  • 1/2 szklanki roztopionej gorzkiej czekolady
  • 3 ?y?ki mas?a
  • 1/4 szklanki t?ustej ?mietany
Sposób przygotowania:
  • 1. W?o?y? mas?o, cukier i esencj? waniliow? do miski i uciera? do uzyskania lekkiej, puszystej masy.
  • Ci?gle mieszaj?c, stopniowo dodawa? jajka.
  • 2. Przesia? m?k? do miski, doda? kakao i proszek do pieczenia.
  • Dodawa? na przemian mieszank? m?czn? i mleko do mieszanki jajecznej, ucieraj?c.
  • 3. Wyla? powsta?e ciasto do kwadratowej blachy o boku 20 cm, nat?uszczonej i wy?o?onej papierem do pieczenia.
  • Piec 40 minut (sprawdzi? patyczkiem).
  • Zostawi? ciasto w blasze na 5 minut, a potem prze?o?y? na druciany stojak do wystudzenia.
  • 4. Aby przygotowa? polew?, w?o?y? czekolad?, mas?o i ?mietan? do ?aroodpornego naczynia.
  • Postawi? nad rondlem z gotuj?c? si? wod?.
  • Podgrzewa?, stale mieszaj?c, do uzyskania jednolitej konsystencji.
  • Zdj?? naczynie z rondla i odstawi? do lekkiego ostygni?cia.
  • Posmarowa? wierzch i boki ciasta polew? i udekorowa? z?otymi lub srebrnymi dra?ami.
Uwagi:
 
Wystarcza na kwadratowe ciasto o boku 20 cm

3.6833333333333
Głosowało: 60 osób
Opinie o Ciasto czekoladowe z polew?
pychota - jaga [18.08 8:41]
jeszcze go nie smakowa?am ale wygl?da apetycznie
 
A w jakiej temperaturze nalezy je piec? - Iolite [04.10 10:17]
Wyglada super, zamierzam je zrobic ale brakuje mi informacji w jakiej temeraturze nalezy to ciasto piec.
 
ciasto czekolaowe - madzia [09.11 8:26]
mmmmmmm...... pychota :-)
 
ciasteczko - buba [19.12 18:07]
1000 kcal-ratuj si? kTo mo?e!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
ciaSteCzkA - dominika@;) [10.03 13:14]
my?l? ?e ciasteczka s? ?wietne i ?e rozp?ywaj? si? w ustach...w?a?nie przed chwil? przysz?am z dworu i mam ochot? na ciasteczka lyb ciastko - ciasto "ale nie moge nic zrobi? bo nie mam kasy" ;/;/;/ ale mysle ze wkrutce zrobie pezpyszne ciaso...
 
? - olka [29.04 9:18]
a w jakiej piec temperaturze????????????
 
temperatura pieczenia - Marta [08.04 16:29]
Piek?am 40 min w temp. 180 stopni i wysz?o idealnie. Polecam
 
ciasto czekoladowe - ewa [27.10 12:28]
ciasto w smaku pycha tylko strasznie cienikie uroslo 1cm niewiem dlaczego
 
pyszotka to ciacho! - natalia [02.01 20:19]
bardzo dobre poczestowalam gosci to zachwycali sie nim i nie dowierzali ze sama go robilam!!
 
lody - kuchira [15.04 15:17]
lody sol bardzo smaczne a te wyjontkowo zachencam do wziencia pzepisu
 
nie uros?o:( - Ruda [26.06 18:34]
sprobowac niestety nie moge, a walsnie upieklam, bo ciacho na prezent. a wcalnie nie uroslo:( nie mam pojecia dlaczego, taki placek bardziej wyszedl;p no i nie jest tak ciemne jak tu na zdjeciu;p ale pachnie fajnie i mam nadieje ze rownei dobrze smakuje;p
 

Dodaj opinię o Ciasto czekoladowe z polew?:

Imię lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5